Peter

Mijn naam is Peter en ik ben de toetsenist van de band.

In mijn jeugd stond er al een orgel in de kamer waar mijn moeder op speelde, en van haar heb ik de passie voor muziek geleerd.

Daarna was er altijd wel een muziekinstrument in huis, vaak een oude die ik zelf ging opknappen. Zo heb ik een piano gereviseerd, gestemd en voorzien van een mooie laklaag. Daarnaast heb ik een gitaar van de kringloop vermaakt, waarbij ik de afstand tussen de frets en snaren erg klein heb gemaakt zodat je niet hard hoefde te drukken om een akkoord te pakken en mijn eerste synthesizer was ook zelf gebouwd.


Mijn muzieksmaak is breed, het is vaak de genialiteit van een muziekstuk dat mij verliefd doet maken en ik wil dan graag zelf ontdekken hoe het muziekstuk in elkaar zit.


In een band spelen is erg leuk omdat daar een samenwerking voor nodig is, ik zie het als samen een schilderij in het moment maken...De bassist legt de basislijnen, de drummer maakt het sprankelend, de gitarist geeft de felle kleuren, de toetsen zorgen voor pasteltinten en de zangers maken het verhaal; hoe beter de samenwerking, hoe beter het resultaat is.


Muziek maken is een van de openingen naar de stilte in jezelf waar nieuwe ideeën uit kunnen komen.