Erwin

Mijn naam is Erwin en ik ben de bassist van de band, neem een aantal toetspartijen voor mijn rekening en ik zing mee.

Van kinds af aan heb ik via piano het plezier van zelf muziek maken ervaren. De basis geleerd via een “ouderwetse” pianolerares,  gevolgd door een jaar boogiewoogie/jazz, en daarna zelf verder gegaan met het uitvogelen en spelen van pop-cover, wat ik nog steeds graag doe.

Na een korte vergeefse poging gitaar te leren spelen (ik speel piano, dus hoe moeilijk kon het zijn…), ontdekte ik via een vriend, zo’n 7 jaar geleden, de basgitaar. Sindsdien speel ik veel en vol passie, zowel thuis (via de koptelefoon op verzoek van mijn gezin) en sinds 6 jaar ook in diverse bands.

Ik heb een zeer brede muzieksmaak (mits geen klassiek),  waarbij ik uiteraard wel mijn favorieten heb:  Queen, Anouk, Kensington, De Dijk om er maar een paar te noemen…

Het liefst speel ik een breed en afwisselend ‘top 2000’  repertoire, wat bij LIKE THIS! lekker ingevuld wordt. Daarbij vind ik het altijd een leuke uitdaging de baspartijen zelf uit te zoeken, met een beetje eigen vrijheid en binnen mijn mogelijkheden te spelen.

foto Giljam Frijters