Pascale

Mijn naam is Pascale en ik ben de zangeres van de band.

Zingen doe ik al mijn hele leven. Vroeger werd er thuis veel gezongen. Toen ik in mijn tienerjaren een gitaar kreeg leerde ik ook een paar akkoorden en begeleidde ik mezelf. Ik kon mijn emoties altijd goed kwijt in muziek.

Zingen op de begrafenis van familie, bij de doop van onze eigen kinderen, en van kinderen van vrienden tot zingen mét onze eigen kinderen (onze ‘gezinsband’), muziek was nooit ver te zoeken. Tot het punt dat Ronald en ik allebei méér wilden en samen naar zangles gingen en daarna ook samen in een band waar we enorm veel geleerd hebben. Vooral ook hoeveel plezier het geeft om samen muziek te maken. En hoe fijn het is om een lied ‘aan te kleden’ met meerdere harmonieuze stemmen. En dat is ook wat we ervaren bij LIKE THIS!

Mijn muzieksmaak is divers, ik ben opgegroeid met meer rustige muziek: country, Franse chansons en pop. Ik luisterde veel naar bv ABBA, Carly Simon en Simon & Garfunkel. Nu we soms wat stevigere (rock)nummers zingen ben ik dat veel meer gaan luisteren en waarderen.

LIK THIS! is een mix van die veelzijdigheid en dat spreekt me ook aan: nummers waar we allemaal blij van worden, meerstemmigheid, solo’s waarbij elke muzikant tot zijn of haar recht komt en de vrijheid om een eigen draai te geven aan muziek. Daar word ik enthousiast en gelukkig van.